MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_42085748.jpg Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Apple News udvider tilbuddet til medierne

Bedre mulighed for at skræddersy egne sider skal få flere nyhedsmedier om bord på nyhedstjenesten Apple News.

AF

Da Apple i sommer lancerede sin nyhedstjeneste Apple News, var muligheden for at udgive historier på dedikerede sider forbeholdt en række store udgivere som New York Times, The Atlantic og Wired.

Nu åbner Apple platformen op og giver alle udgivere i alle størrelser mulighed for oprette deres egne, skræddersyede sider på Apple News. Det skriver Wired.

Dermed får medierne mulighed for at designe deres indhold på Apple News og give brugerne en læseoplevelse, der er tilpasset af medierne selv.

Skiftet sker ifølge Wired, fordi Apple ønsker at tiltrække flere og mindre udgivere for at sikre, at brugerne af News-tjenesten har et bredere udvalg af indhold at vælge imellem.

Samtidig vil Apple give udgiverne bedre mulighed for at følge brugerdata på nyhedstjenesten. En række medier har ifølge Digiday kritiseret techselskabet for at være lukket omkring data. Fremover vil de få adgang at følge historiernes læsertal med et nyt analyseværktøj.

Danske læsere må indtil videre kigge langt efter Apple News. Tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i USA, Storbritannien og Australien.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her