MediaWatch

Apple News udvider tilbuddet til medierne

Bedre mulighed for at skræddersy egne sider skal få flere nyhedsmedier om bord på nyhedstjenesten Apple News.

Da Apple i sommer lancerede sin nyhedstjeneste Apple News, var muligheden for at udgive historier på dedikerede sider forbeholdt en række store udgivere som New York Times, The Atlantic og Wired.

Nu åbner Apple platformen op og giver alle udgivere i alle størrelser mulighed for oprette deres egne, skræddersyede sider på Apple News. Det skriver Wired.

Dermed får medierne mulighed for at designe deres indhold på Apple News og give brugerne en læseoplevelse, der er tilpasset af medierne selv.

Skiftet sker ifølge Wired, fordi Apple ønsker at tiltrække flere og mindre udgivere for at sikre, at brugerne af News-tjenesten har et bredere udvalg af indhold at vælge imellem.

Samtidig vil Apple give udgiverne bedre mulighed for at følge brugerdata på nyhedstjenesten. En række medier har ifølge Digiday kritiseret techselskabet for at være lukket omkring data. Fremover vil de få adgang at følge historiernes læsertal med et nyt analyseværktøj.

Danske læsere må indtil videre kigge langt efter Apple News. Tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i USA, Storbritannien og Australien.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere