MediaWatch

Kritik af politiets indsats mod netpirateri

Det står sløjt til med politiets indsats mod film- og musikpirateri, lyder kritik fra Rettighedsalliancen.

Det har fortsat alt for få konsekvenser for både brugere og bagmænd, når de krænker ophavsretten gennem brug af ulovlige film- og musiktjenester på internettet.

Kritikken kommer fra Rettighedsalliancen, der repræsenterer mere end 85.000 danske rettighedshavere inden for film-, musik- og designbranchen. Det skriver Politiken. I et åbent brev til Rigsadvokaten kritiserer rettighedsorganisationen politiets indsats på området.

I 2013 meddelte Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, i daglig tale kendt som Bagmandspolitiet, at man ville skærpe indsatsen mod pirattjenesterne, der lader brugere ulovligt se og downloade film og musik på internettet. Siden da er der dog sket alt for lidt, mener Rettighedsalliancen.

”Der er ikke fulgt handlinger eller ressourcer med det, man siger, bliver prioriteret,” siger direktør Mette Fredenslund fra Rettighedsalliancen til Politiken.

Organisationen har siden 2013 anmeldt 40 sager om piratkopiering. Der er afsagt dom i fem af sagerne, hvoraf en er endt med et bødeforlæg, men ingen af disse sager omhandler digital piratkopiering. Af de 40 anmeldelser er 15 sager fortsat uafsluttede, mens 18 anmeldelser er afsluttet uden dom.

Den manglende indsats får Socialdemokraterne til at kræve en redegørelse for indsatsen mod piratkopiering fra justitsminister Søren Pind (V). Samtidig vil Socialdemokraterne have overblik over, hvad ministeren vil gøre for at sikre indsatsen fremadrettet.

Ifølge Politiken har anklagemyndigheden, der repræsenterer Rigsadvokaten, ikke ønsket at kommentere sagen, før justitsminister Søren Pind har givet svar på udvalgsspørgsmålet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere