MediaWatch

Mediemilliardær holder sig ude af amerikansk valgkamp

Trods forlydener om det modsatte vil Michael Bloomberg ikke forsøge at blive USA's næste præsident.

Michael Bloomberg, der bl.a. har stiftet Bloomberg News og er topchef i Bloomberg, stiller ikke op til det kommende præsidentvalg i USA. Det skriver han i et indlæg på Bloomberg.

Milliardæren har tidligere været borgmester i New York og har en fortid som både republikaner og demokrat. Og han er særligt bange for at stjæle stemmer fra Demokraternes kandidat til valget, så det ender med republikansk sejr til præsidentvalget.

"Som valgkampen står nu med Republikanerne i spidsen for begge kamre, er der en god chance for, at mit kandidatur kunne føre til et valg af Donald Trump eller senator Ted Cruz (republikanske præsidentkandidater, red.). Det er en risiko, som jeg ikke kan løbe med god samvittighed," skriver Michael Bloomberg om sin beslutning.

Den 74-årige mediedirektør var borgmester i New York fra 2002 til 2013. De første omkring seks år var det som republikaner og den resterende del af perioden som uafhængig.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere