MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
fotografer

Prisen på arkivfotos er faldet drastisk

Produktion af stockfotografier har presset prisen på redaktionelle arkivfoto betydeligt de seneste 10-15 år, siger bureauchef.

DANIEL HEDELUND

Markedet for arkivfoto har ændret sig. Prisen for et arkivfoto er således faldet markant hen over de senere år, skriver fagbladet Journalisten.

De nedadgående priser rammer både fotobureauer og freelancefotografer.

Forklaringen skal bl.a. findes i det forhold, at priserne på stockfoto, der er mere generiske genrebilleder, har presset priserne på redaktionelle arkivfoto.

Niels Hjerrild, direktør i Scanpix, udtaler i artiklen, at prisen på redaktionelle arkivfoto er reduceret med op til 30-50 pct., mens det kun er særlige kategorier af fotos, hvor prisen er den samme som for 10-15 år siden. Ifølge Niels Hjerrild begyndte priserne på arkivfoto at falde, da masseproduktion af stockfotografier blev sat i system.

"De illustrative billeders værdi blev reduceret til en brøkdel. Prisen gik fra flere tusinde kroner til nogle få kroner," siger Niels Hjerrild til Journalisten.

Flere medier benytter sig i dag af muligheden for at købe billeder fra internationale stockfotobureauer som for eksempel Colourbox eller Shutterstock til meget lave priser.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her