MediaWatch

Norsk nulmoms på netmedier vedtaget på statsråd

Fra 1. marts bliver nyheder på nettet fritaget for moms i Norge. Fagblade og tidsskrifter skal dog stadig punge ud.

På et statsråd i dag, fredag, er det blevet vedtaget, at norske netmedier fra 1. marts bliver fritaget for moms. Det skriver Journalisten.no.

Hidtil har kun norske papiraviser været momsfritaget, men før jul besluttede det norske parlament, Stortinget, at inkludere netmedier i ordningen. I januar sagde EU god for de norske planer, og i dag er det så blevet vedtaget på et statsråd.

"Jeg er meget glad for vores gennemførelseshastighed i denne sag. Vi har nu underskrevet afsluttet en sag, som den forrige regering mente var umulig at gennemføre," siger den norske finansminister, Siv Jensen fra Fremskrittspartiet, til det norske nyhedsbureau NTB.

Mens netmedier altså bliver fritaget for moms, så kommer det ikke til at gælde for fagblade og tidsskrifter.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere