MediaWatch

Facebook ruller annonceplatform til mobilsider ud

Annoncesystem fra det sociale medie, som hidtil har været forbeholdt apps, udvides nu til mobilsider.

Hidtil har Facebooks annonce-system Audience Network værer forbeholdt apps, men nu ruller det sociale medie også systemet ud til mobilsider, skriver Business Insider.

Med Audience Network giver Facebook annoncører muligheden for at sprede deres annoncer til apps og mobilsider, som ikke tilhører Facebook. Systemet bruger Facebooks data til at målrette annoncerne.

Udvidelsen til mobilsider sker efter ønske fra udgivere og de 2,5 mio. annoncører, som allerede bruger Audience Network, siger Facebooks chef for annonceteknologi Brian Boland, der ikke lader sig skræmme af, at Facebooks egne undersøgelser viser, at størstedelen af medieforbruget på smartphones sker via apps.

"Hvis du ser på antallet af sider, er der 3,5 gange flere sider, end der er apps til mobilen," siger Brian Boland til Business Insider.

Audience Network er en konkurrent til tilsvarende systemer hos konkurrenterne Google, AOL og andre, mindre mobilannonce-netværk. Audience Networks fordel er, at det trækker på mere end 1,5 mia. Facebook-brugere.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere