MediaWatch

Spådom: Native advertising vinder frem i 2016

Mediebureau udpeger native advertising som en af de store trends i 2016. Særligt på mobile platforme vil der være noget at hente, lyder vurderingen.

I en rapport for 2016’s tendenser forudser mediebureauet Zenithoptimedia, at native advertising bliver én af pejlemærkerne i år.

I alt peger bureauet på ti trends, og native advertising vil vinde frem, bl.a. fordi internetforbrug på mobilen betyder, at klassiske bannerannoncer kommer til kort.

"Native advertising matcher formen på det redaktionelle indhold, hvor de vises, og er designet til at blive integreret ind i den brugeroplevelse. Mens ikke-native annoncer er reduceret til annoncespecifikke placeringer på hjemmesider og i apps, er native advertising sammenflettet med indholdet," skriver Zenithoptimedia i rapporten.

Også en anden fremherskende tendens, nemlig brugen af adblocker, gør native advertising aktuelt, mener Zenithoptimedia.

I efteråret 2015 lancerede Apple en opdatering til selskabets styresystem til bl.a. Iphone, og opdateringen indeholdt muligheden for at benytte sig af adblocker.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere