MediaWatch

Twitter er på vej med et langt format

Tweets på 140 tegn får ifølge amerikansk medie snart følgeskab af et nyt format, der bliver op til 70 gange længere.

Twitter blev kendt for sin ultrakorte tekster med en begrænsning på 140 tegn, men nu er det sociale medie på vej med et nyt – og væsentligt længere – format. Helt op til 10.000 tegn. Det skriver det amerikanske medie Re/code.

Det nye format bliver efter sigende lanceret i løbet af første kvartal 2016. Ifølge Re/code vil formatet, der internt i Twitter skulle gå under navnet ”Beyond 140”¨, som udgangspunkt ligne de nuværende tweets, hvor man i første omgang kun kan se 140 tegn, men ved at klikke videre skulle det blive muligt at læse mere eller se større billeder.

Da Re/code første gang reporterede om tiltaget i september sidste år, blev ideen modtaget med kritik fra flere kilder, og investorer sendte Twitters aktie i minus. De første tests skulle også vise et faldende brugerengagement i de lange tweets, men det har altså ikke afholdt det sociale medie fra at arbejde videre med formatet.

Twitter har ifølge Re/code ikke ønsket at kommentere på rygterne om det nye format.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere