MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
EU.jpg

Rettighedshavere: EU sætter ophavsretten på "uset prøvelse"

En række organisationer advarer mod de konsekvenser, dannelsen af EU's indre digitale marked kan få for ophavsretten.

AF

Syv organisationer, der repræsenterer en række indholdsproducenter fra skuespil til forfattere og forlag, tager afstand fra EU's aktuelle planer om at nedbryde de digitale handelsgrænser i EU på bekostning af ophavsretten, som den ser ud i dag.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten skriver organisationerne, at EU-Kommissionens planer om en copyright-reform, vækker stor bekymring blandt kunstnere og producenter.

De bebudede ændringer, der bl.a. vil nedbryde de geografiske bomme for digital distribution af film, tv-drama og udsætter ophavsretten "for en hidtil uset prøvelse".

"Ophavsretten, der giver forbrugerne adgang til kunst, viden og underholdning i effektive distributionsnetværk, og som giver rettighedshaverne, kunstnerne og producenterne en fair betaling, skal skubbes til side til fordel for paneuropæiske distributioner, forbud mod bestemte måder at gøre tingene på og tvangsundtagelser fra ophavsretten," skriver organisationerne, der ikke mener, at planerne vil understøtte indholdsproducenterne.

"De kreative erhverv har gennem det nyere Europas historie skabt både vækst og indtjening - og bidraget til at skabe den helt særlige kulturelle diversitet, der er grundlaget for Europas position i verden. Alt dette er sket ikke på trods af, men på grund af ophavsretten, der sikrer, at kunstnere og producenter kan investere i kreative produkter og være sikre på i hvert fald en retsbeskyttelse af indholdet."

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her