MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Twitter.jpg Foto: Søren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Twitter strammer sine debatregler

Efter kritik har Twitter gjort debatreglerne klarere for brugerne. Det skal gøre det sværere for grupper som Islamisk Stat at misbruge det sociale medie.

AF

Fremover vil trusler om vold og personlige angreb fører til udelukkelse af brugere på Twitter. Det har det sociale medie gjort klar i et indlæg på selskabets officielle blog. Det skriver The Guardian.

De reviderede regler understreger nu, at ”man må ikke fremme vold mod eller direkte angribe eller true andre mennesker på grund af race, etnicitet, national oprindelse, seksuel orientering, køn, kønsidentitet, religiøst tilhørsforhold, alder, handicap eller sygdom".

Twitter er blevet kritiseret for ikke at slå ned på radikale ytringer fra blandt andre Islamisk Stat, der har benyttet det sociale medie til at komme med trusler og hadske synspunkter.

"Som altid omfavner og tilskynder vi forskellige meninger og overbevisninger, men vi vil fortsætte med at gribe ind på konti, der overskrider grænsen for overgreb," skriver Megan Cristina, direktør for tillid og sikkerhed hos Twitter, i blogposten.

Ifølge The Guardian har IS stået bag mindst 46.000 Twitter-konti alene i perioden fra september til december sidste år.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her