MediaWatch

Youtube-netværk udvider med indholdsbureau

Youtube-netværket Splay, der er ejet af MTG, har udvidet forretningsgrundlaget med et indholdsbureau, som har været på rov i traditionelle reklamebureauer.

MTG's Youtube-netværk Splay har udvidet forretningen i Sverige med et digitalt indholdsbureau. Bureauet, som endnu ikke er blevet navngivet, skal hjælpe varemærker med at skabe egne indholdskanaler på sociale medier. Det skriver Resume.

Bureauets kundeliste tæller trods sin korte levetid allerede Ica, Intersport og Comviq. Senest har bureauet udvidet medarbejderstaben med profiler fra det sociale medie-bureau Ingager og Proctor & Gamble.

"Vi er nødt til at opbygge vores forretningskompetencer med viden fra den traditionelle markedsføringsverden, som findes hos større virksomheder som Procter & Gamble, og tillige blive bedre til at tænke ud over Youtube og anvende vores know how inden for online video til Facebook - en viden vi finder hos nyskabende selskaber som Ingager," siger Victor Ljungberg, adm. direktør for Splays indholdsbureau, til Resume.

Med en omsætning sidste år på 77 mio. svenske kr. (knap 60 mio. kr.) sidste år i Sverige løftede Splay salget med 50 pct. i forhold til 2015, hvor omsætningen var 47 mio. svenske kr.

Splays største konkurrent i Sverige er United Screens, der er ejet af Bonnier, og som ifølge Di Digital havde en omsætning på linje med Splay i Sverige. Herhjemme arbejder Unites Screens sammen med Gonzo Media.

Forsiden lige nu

"Vi har trukket det korteste strå"

Ønsket om nye kræfter og endnu tættere fokus på medieforretningen kostede i går Lasse Bolander formandsposten i Nordjyske Medier. Vemodigt og ærgerligt, men det er ejerens ret at gøre, siger den nu forhenværende formand.

Lasse Bolander stopper som formand for Nordjyske Medier

Den nordjyske aviskoncern går efter en ekstraordinær generalforsamling på jagt efter nye kræfter til bestyrelsen og udskifter både formand og næstformand. Det sker for at fokusere yderligere ind på kerneforretningen, siger formand for ejerselskab.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere