MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Google iw.jpg

Google vil dele abonnementspenge med medier

Nye tiltag fra Google skal hjælpe medieudgivere til at få flere digitale abonnenter. Delingen af indtægter bliver mere generøs end for Googles annonceprodukt, varsler selskabet.

MIPTV2017_1_© Desjardins_Image & Co_Reed MIDEM.jpg

Briefing: Ugen i mediebranchen

Mediekoncernen MTG offentliggjorde kvartalregnskab, JP/Politikens Hus satser mere på native advertising, og deadline nærmer sig for armlægning mellem Ereolen og flere af landets største forlag. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Donald Tusk.jpg

EU-ledere toppes om skat på it-giganter

Diskussionen blev ophidset, da EU's stats- og regeringsledere i går aftes diskuterede skat på de store it-giganter. Det endte med, at EU-Kommissionen nu har fået til opgave at komme med et konkret udspil til, hvordan giganterne kan beskattes. Udspillet skal komme først i det nye år.

Lisbeth-Knudsen_Mandag Morgen.jpg

Lisbeth Knudsen ser gerne samarbejde om faktatjek

Mandag Morgen, der står bag faktatjekmediet tjekdet.dk, ser positivt på, at flere medier gerne ser et samarbejde om et dansk faktatjeksite. Direktør og chefredaktør Lisbeth Knudsen ser ikke behov for endnu et medie, men vil gerne samarbejde.

Egmont_Gangbro.jpg

Egmont erobrer blogtronen i Norge

Handel med Nettavisen giver Egmont kontrol over 10 af Norges 15 største bloggere. Konkurrent anerkender, at Egmont bliver størst målt på antal bloggere.

RITZAU_71576450.jpg

Landsholdskonflikt får medier til at overveje dækning

Bold.dk havde egentlig budgetteret med pænt overskud på kvindefodbold i 2019, men konflikt truer med at trække tæppet væk under dækningen. Også BT og Ekstra Bladet vil overveje dækningen, hvis holdet udelukkes fra kvalifikationsturnering.

RITZAU_61738789.jpg

Facebook møder ny kritik fra annoncører

Annoncører retter kritik mod det sociale medie for dets opgørelse af blandt andet potentiel rækkevidde. Samme tendens er tidligere blevet påvist i Sverige og Danmark.

POLFOTO_11608186.jpg

Digital profil skal spejle resten af TV 2-familien

Antallet af daglige udgivelser er på et år reduceret med omkring en fjerdedel hos tv2.dk, som med platformen vil tættere på det øvrige TV 2-brand. "Vi var stukket af hjemmefra med et lidt for tabloidt udtryk," siger chefredaktør for digitalt indhold.

RITZAU_53188785.jpg

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Bilbasen.JPG

Ebay vinder sag om domæne

Et domænenavn, der blot ligger en stavefejl fra Bilbasens webadresse, er omdrejningspunkt i en klage, som Ebay nu har fået medhold i.