MediaWatch

Web & Mobil

Apple vil købe populær musik-app

Over en milliard har hentet appen Shazam, men selskabet har svært ved at tjene penge. Alligevel er Apple klar til at lægge milliardbeløb for teknologien i et opkøb, der vil være det største i tre år, skriver Financial Times.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

"Vi har trukket det korteste strå"

Ønsket om nye kræfter og endnu tættere fokus på medieforretningen kostede i går Lasse Bolander formandsposten i Nordjyske Medier. Vemodigt og ærgerligt, men det er ejerens ret at gøre, siger den nu forhenværende formand.

Venstre er åbne for at lade ugeaviser få del i mediestøtte

Regeringspartiet holder døren åben for at lade lokale ugeaviser få del i mediestøtten og vil øremærke en del af en ny public service-pulje til den lokale dækning, fortæller medieordfører Britt Bager. Hun kan hverken be- eller afkræfte et udspil om besparelse på 12,5 pct. af DR.

Mette Bock sigter efter bred medieaftale

Kulturministeren vil gerne have et bredt medieforlig, men hellere have et smalt forlig, der "for alvor rykker noget", end et bredt forlig. Regeringens udspil præsenteres i begyndelsen af 2018.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen tilbød DF at skære 12,5 pct. af DR, Filminstituttet fandt sin nye direktør, dagblade er klar på en omfordeling af mediestøtten, og Troels Mylenberg sagde farvel til Jysk Fynske Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Filmdelingstjeneste bliver nu blokeret i Danmark

Delingstjenesten Popcorn Time er i flere år blevet brugt af danskere til at se film og tv på nettet, mens rettighedshavere har kæmpet for at få den lukket ned. Nu har retten afgjort, at tjenesten skal blokeres.

Altinget barsler med medie om politik til unge

Med millionstøtte fra Innovationspuljen som fundament går Altinget næste år i luften med et nyt politisk medie målrettet teenagere, der skal rykke den demokratiske samtale ud til de unge, siger chefredaktør.

Blogmediet POV får nye ejere

I 2018 overgår ejerskabet af blogmediet POV International til en publicistisk forening efter hidtil at have været ejet af de tre stiftere bag mediet. Meldingen kommer umiddelbart efter, mediet er blevet tildelt mediestøtte.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere