MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
landbrugsavisen.jpg

Landsbrugsmedierne får mere i lønposen mod at slippe orlov

Forslag til ny overenskomst giver Landbrugsmediernes journalister lønstigning og højere pension mod at give afkald på optjening af orlov med løn.

AF

Der er lagt op til et opgør med den hidtidige orlovsordning for journalisterne på Landsbrugsmedierne, der bl.a. udgiver Landbrugsavisen, skriver Journalisten.

Tillidsfolk og ledelse har lagt sidste hånd på udkastet til en ny overenskomstaftale, der nu er til urafstemning blandt DJ-medlemmerne, og som udfaser retten til lønnet orlov - mod en lønstigning og højere pension.

Fra ledelsens side handler kravet bl.a. om at udligne de rammer, der er for ansatte på medierne og i kommunikationsafdelingen, siger tillidsrepræsentant Morten Thomsen.

"Det var et krav fra Landbrug & Fødevarer, som vil harmonisere forholdene i organisationen. De har journalister ansat i kommunikationsafdelingen, som ikke har samme goder som os," siger Morten Thomsen til Journalisten med henvisning til, at kommunikationsmedarbejdere ikke har lønnet orlov eller lønnet frokostpause, som de ansatte i Landbrugsmedierne.

I dag optjener de en uge betalt orlov per år, men bliver overenskomstforslaget vedtaget, så vil ordningen blive udfaset over seks år, skriver Journalisten. Lønmæssigt vil betalingen være en stigning på 540 kr. per måned i gennemsnit over tre år samt en forhøjelse af den arbejdsgiverbetalte pension fra 9 til 10,5 pct.

Mandag formiddag er deadline for urafstemningen blandt de DJ-ansatte om forslaget.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her