MediaWatch

Avis: Dansk-svenske forhandlinger om posten gået i hårdknude

Ifølge Børsen vil Sverige ikke længere mødes fysisk med Danmark i forhandlingerne om Postnords fremtid.

Forhandlingerne mellem Danmark og Sverige, når det kommer til fremtiden for Postnord, kører dårligt og er reduceret til mailudvekslinger. Det skriver Børsen.

Avisen citerer to anonyme kilder for oplysningerne og beskriver forhandlingerne som de facto brudt sammen.

"Hvis det er korrekt, er det overraskende, at man fra svensk side ikke er gået mere aktivt ind i at finde en hurtig løsning for et datterselskab, man selv ejer hovedparten af," siger fagchef i Dansk Erhverv for postområdet, Jakob Tietge, til avisen.

Danmark og Sverige forhandler lige nu om Postnords fremtid. Posten giver underskud i Danmark og står til at løbe tør for penge ved udgangen af året.

Et af problemerne er, at Postnord i Danmark har et firecifret antal tjenestemandsansatte. De er ganske dyre at afskedige, når butikken skal slankes.

Dyr omstrukturering

Det vil koste et milliardbeløb at omstrukturere Postnord i Danmark. Men Sverige er ikke vilde for at dele den regning. Selv om den svenske stat er majoritetsejer i Postnord, der dækker begge lande.

"Hvis det ender med en konkurs, fordi de to parter ikke vil sætte sig ned og finde en løsning, så vil det være en ekstremt effektiv måde at brænde skatteborgeres penge fra begge lande af."

"En konkurs eller opsplitning vil kun ende med, at Postnord bliver mindre værd," siger HK's tillidsrepræsentant for Post Danmark, Eigil Johannesen, til Børsen.

Avisen skriver, at der i det nye lovkatalog fra regeringen er en lov, der åbner op, at trafikministeren kan "sikre befordringspligten". Det tolkes som en forberedelse til en statsredning af Postnord.

"Man må jo sige, at det giver mening, at man fra statens side begynder at forberede sig på det scenarie, at Postnord ikke kan bringe post ud, hvis det kommer til en konkurs," siger Erik Østergaard, direktør for DTL, en brancheorganisation for transportsektoren, til Børsen.

Finansministeriet har over for Børsen ikke ønsket at kommentere forhandlingernes status.

/ritzau/

Forsiden lige nu

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Seneste Ugeblade & Magasiner

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere