MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Aller huset.jpg Aller huset | Foto: Aller Media

Aller afskediger 13 ansatte

Aller Media barberer omkostningerne og nedlægger 13 stillinger. Godt halvdelen af de opsagte er redaktionelle medarbejdere.

AF

Bladhuset Aller Media har til formiddag gennemført en fyringsrunde, der koster 13 medarbejdere jobbet. Det skriver fagbladet Journalisten.

Syv af de 13 opsigelser er på det redaktionelle område, mens resten er fordelt på tværs af medarbejdergrupper i huset. Tre lederstillinger er nedlagt, fortæller direktør i Aller Media, Lars Matjeka, der begrunder fyringerne med behovet for lavere omkostninger.

”Det handler om, at vi jo befinder os i en branche, som hele tiden er udfordret på måden, vi driver vores forretning på. Det betyder, at vi konstant må balancere vores omkostninger op mod vores indtægter og investeringer,” siger han til Journalisten. Han afviser samtidig at de afskedigelser betyder, at der skal løbes hurtigere på redaktionerne - i stedet vil huset se på at tilpasse arbejdsgange og produktion og muligheden for at udnytte og genbruge stoffet mere.

Aller Media gennemførte senest en afskedigelsesrunde i foråret 2016. Mediekoncernen beskæftigede sidste år 558 i Danmark.

Også Egmont Publishing har for nylig skåret i medarbejdertallet og fyrede i sidste måned 15 ansatte i koncernen. Mediekoncernen forklarede nedskæringerne med vigende oplag og faldende annonceindtægter fra magasinforretningen.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her