MediaWatch

Anker trukket tilbage i Se og Hør-sagen

Journalist og anklagemyndigheden vil alligevel ikke anke dom i Se og Hør-sagen. Dermed skal Landsretten kun behandle en ankesag.

Når Se og Hør-sagen kommer for Landsretten, vil der kun være en ankesag på programmet. Det oplyser Retten i Glostrup til Politiken.

Det drejer sig om tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen, som allerede oplyste på dagen for dommen, at han ville anke afgørelsen. Han blev idømt en straf på et år og seks måneders fængsel.

Senest har der været meldinger om flere ankesager. Tidligere på måneden meddelte anklagemyndigheden nemlig, at den ville kontraanke dommen over en af de journalister, der blev dømt, og som ifølge anklagemyndigheden havde anket sin dom. Efter alt at dømme er der tale om journalisten Ken B. Rasmussen. Sagens anden journalist, Kasper Kopping, har nemlig tidligere fortalt, at han ikke vil anke.

Men siden har både journalisten og anklagemyndigheden trukket sine anker tilbage, skriver Politiken.

"Vi er jævnt hen tilfredse med byretsdommen," siger anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, til Politiken.

I alt blev fem dømt skyldige og en enkelt frikendt af byretten i slutningen af november. Henrik Qvortrup, bladets tidligere chefredaktør, blev sammen med tys tys-kilden idømt de hårdeste straffe af Retten i Glostrup.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Ugeblade & Magasiner

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere