MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
søndagsavisen_okt_2013.jpg

North Media køber fem københavnske lokalaviser

Søndagsavisens ejer zoomer yderligere ind på København og betaler millionbeløb for fem københavnske aviser.

AF

North Media, der er selskabet bag Søndagsavisen, køber udgiverrettighederne til fem lokalaviser i København. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Aviserne dækker Frederiksberg, Vesterbro, Østerbro, Valby og Vanløse. Overtagelsen sker med effekt fra årsskiftet, og prisen er 6,5 mio. kr.

"Med købet vil North Media Aviser styrke sin unikke markedsposition i København og vil i højere grad kunne udvikle tilbud, der er målrettet de københavnske annoncørers behov. Dette vil vi blandt andet gøre ved at tænke alle North Media Avisers medieplatforme ind i en samlet pakke," udtaler Gorm Wesing Flyvholm, adm. direktør hos North Media Aviser, i fondsbørsmeddelelsen.

Aviserne venter i år at omsætte for omkring 12 mio. kr. North Media oplyser, at købet ikke påvirker forventningerne til 2016.

Sælger er Udgiverselskabet af 18/5 2009 med Michael Engelbrecht i spidsen.

"Jeg har nu drevet udgivervirksomhed i 12 år sammen med mine dygtige medarbejdere. Fra dag 1 har det været vores ambition at være et alternativ til de etablerede spillere på markedet. Jeg er stolt over det, vi sammen har opnået, men må også erkende, at vilkårene for en lille privat udgiver igennem årene er blevet vanskeligere. Jeg er glad for, at det er North Media Aviser, der nu skal drive forretningen videre og dermed drive den nødvendige konsolidering," udtaler Michael Engelbrecht.

North Medias opkøb lægger fint i tråd med koncernens tidligere aktiviteter. Tidligere på året indgik Søndagsavisen en aftale med Politikens Lokalaviser om udgivelserne i Jylland og på Fyn. Formålet med den manøvre var at fokusere mere snævert på Hovedstadsområdet.

"Forretningen bliver mindre, men vi får skabt nogle renere produkter i København og forbedret lønsomheden," sagde Gorm Wesing Flyvholm ved den lejlighed til MediaWatch.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her