MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Lars_Werge_Thomas_Nielsen_Polfoto.jpg Foto: Thomas Nielsen/Polfoto

Journalistforbundet vil skifte kapitalforvaltere

Journalisternes fagforbund vil stoppe samarbejdet med bl.a. Danske Capital for at sikre fokus på etikken i kapitalforvaltningen.

AF

Der er lagt op til en udskiftning blandt Dansk Journalistforbunds (DJ) samarbejdspartnere, skriver fagbladet Journalisten.

Hidtil har Danske Capital og Nordea Invest stået for at investere de midler, forbundet bl.a. ligger inde med i strejkekassen og i egenkapital. Fremover ønsker DJ's ledelse at lægge opgaven i hænderne på Sparinvest og Gudme Raaschou. Det sker for at sætte fokus på etikken i de investeringer, forbundets penge indgår i.

”De to valgte kapitalforvaltere adskiller sig ved at have en klarere etisk profil. Det er vores indtryk, at både Gudme Raaschou og SparInvest har stor erfaring med at sikre etiske investeringer for deres kunder. Danske Capital og Nordea arbejder også med etiske investeringer, men de er ikke nået så langt på området endnu,” skriver formand Lars Werge og direktør Linda Garlov i deres indstilling til DJ's hovedbestyrelse.

Forslaget kommer i forlængelse af, at Journalisten sidste år berettede om, hvordan dele af DJ's midler blev investeret i hedgefonde med adresse på Guernsey, der af flere fagfolk er kendt som et skattely.

Journalistforbund har sat millioner i hedgefonde i skattely

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her