MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
gyldendal-klareboderne.jpg Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Gyldendals Bogklubber afskediger 10 ansatte

Ændringer i markedet får forlaget til at skille sig af med 10 medarbejdere i Gyldendals Bogklubber.

AF

Bogklub-konceptet har det ifølge Gyldendal svært, og det betyder, at 10 medarbejdere i denne uge er blevet afskediget. Det skriver Politiken.

Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, forklarer til Politiken, at afskedigelserne bunder i en ændret markedssituation.

"Det er ingen hemmelighed, at i alle lande, vi kender, er bogklubbernes forretningsmodel udfordret. Konceptet kommer fra en anden tid. Siden er der sket det, at vi har fået nettet, vi har fået den moderne forbruger, og bogpriserne er blevet frie. Da Tine Weppler (tidl. chef for Gyldensdals Bogklubber, red.) blev ansat hos os, gjorde hun det rigtig godt. Forretningen voksede helt frem til 2011, men de senere år har vi kunnet mærke pres fra en ændret forbrugeradfærd, men sandelig også fra nye forretningsmodeller, der er kommet frem. Der er kommet helt nye måder at handle indhold på," siger Stig Andersen, adm. direktør hos Gyldendal, til Politiken.

Han fortæller videre til avisen, at Gyldendal vil sætte mere kul under sin abonnementsmodel, hvor kunderne mod en månedlig betaling får rabatter på bøger.

Politiken skriver, at der efter afskedigelserne er omkring 30 ansatte i Gyldendals Bogklubber.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her