MediaWatch

Tys-tys-kilde må anke straf til Højesteret

Tys-tys-kilden i Se og Hør-sag har fået tilladelse til at få prøvet sin straf på halvandet års fængsel ved Højesteret.

Se og Hør-sagen kommer igen for retten. Dommen over tys-tys-kilden, der senest blev stadfæstet i landsretten i august, skal prøves ved Højesteret. Det har Procesbevillingsnævnet netop sagt god for, skriver Finans.

Den tidligere it-operatør ved IBM/Nets, der i en periode solgte oplysninger om kendtes brug af kreditkortet videre til Se og Hør, er blevet idømt halvandets års ubetinget fængsel for sin ageren. Samtidig dømte retten, at de i alt 365.503 kr., han har modtaget for de ulovligt indhentede oplysninger fra 2008 til 2011, skulle beslaglægges.

Det vil alene være spørgsmålet om straffens størrelse og ikke skyldsspørgsmålet, som Højesteret skal se på - tilladelsen er begrænset til straffastsættelsen, skriver Finans.

Efter byrettens dom i november sidste år ankede tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen, først til frifindelse, men det krav blev efterfølgende reduceret til et ønske om en mildere straf. Skyldsspørgsmålet blev derfor ikke behandlet igen i landsretten.

Det var bogen "Livet, det forbandede" fra tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der oprindeligt fik sagen til at rulle. I bogen blev det beskrevet, hvordan en kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

Det førte til en politiefterforskning, der afdækkede, at virkelighedens tys-tys-kilde havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med, når kendisserne brugte deres kreditkort. Oplysninger han videresendte og solgte til en lille kreds af ansatte på Se og Hør.

Forsiden lige nu

Ritzaus Bureau køber Scanpix af Berlingske

Ritzaus Bureau sætter sig på en større del af fotomarkedet med overtagelse af billedbureauet Scanpix fra Berlingske Media. Opkøbet følger forårets overtagelse af Polfoto.

Seneste Ugeblade & Magasiner

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere