MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_51515076.jpg Foto: Agatha A. Nitecka/AP/Polfoto/Arkiv

Filmfond sikret et år mere

Københavns Kommune har sagt ja til at finansiere Copenhagen Film Fund, der arbejder for at trække internationale filmproduktioner til hovedstadsområdet, et år til, så fonden kan fortsætte arbejdet i 2018.

AF

Filmfonden Copenhagen Film Fund overlever endnu et år, skriver Berlingske. Finansieringen af fonden har været usikker, men nu har fonden fået en bevilling på otte mio. kr. fra Københavns Kommune. Det beløb ventes at blive doblet op med hjælp regionens vækstforum og private selskaber. Copenhagen Film Fund blev etableret i 2013 for at tiltrække udenlandske film- og tv-produktioner til Københavnsområdet. og den indsats giver pote, siger kulturborgmester:

"Dels skaber de arbejdspladser og økonomi til københavnerne, og dels er det vigtigt at skabe en efterspørgsel på dygtige skuespillere og filmfolk, hvis vi vil være et filmproducerende land – og det vil vi. Uden fonden ville mange af de produktioner ryge til Hamborg, Tjekkiet, England eller et andet sted, hvor man har støtteordninger," siger Carl Christian Ebbesen (DF), kulturborgmester i København, til Berlingske.

Ifølge avisen ønsker både Filmfonden og Københavns kommune ønsker bedre mulighed for at kunne konkurrere med de europæiske lande, der tilbyder rabatordninger i form af tilbagebetaling af en andel af den investering, udenlandske filmselskaber lægger lokalt i forbindelse med en konkret filmproduktionen.

De sidste fire år har Copenhagen Film Fund været med til at skaffe film som "The Danish Girl" og Wallander-serien med Kenneth Branagh til København.

Filmfond opfordrer til fortsat kommunal støtte  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her