MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
RITZAU_62265555.jpg Kardashian-søstrene til et arrangement hos NBCUniversal Network, som netop sender realityprogrammet "Keeping Up with The Kardashians". | Foto: /ritzau/AP/Evan Agostini

Streamingtjeneste med reality-tv på vej til Danmark

Første stop i nordisk ekspansion for amerikansk reality-tjeneste er Norge, hvor Egmonts TV 2 er partner. Senere rulles tjenesten ud i Danmark.

AF

Danske tv-seere får snart mulighed for at streame amerikanske serier såsom "Keeping Up with The Kardashians", "The Real Housewifes" og "Laguna Beach", når NBCUniversal lancerer sin on demand-tjeneste Hayu i Danmark og de øvrige nordiske lande. Det skriver Variety.

De nordiske lande er således næste skridt i udbredelsen af Hayu, som fokuserer på reality-tv. Hayu lanceres i første omgang i Norge i partnerskab med Egmont-ejede TV 2. Lanceringen sker efter planen i fjerde kvartal. Derefter går turen til de øvrige nordiske lande, Danmark, Sverige og Finland. I Danmark vil tjenesten koste 49 kr. om måneden.

Det er første gang, at tjenesten lanceres i ikke-engelsktalende lande. Hayu er således allerede til stede i Storbritannien, Irland og Australien.

"Vi lancerede bevidst i Storbritannien, Irland og Australien på grund af samhørigheden om reality-tv og fordi de er engelsktalende lande, og vi har streaminginfrastrukturen. I de nordiske lande kan du sætte kryds ved det samme. De er ikke naturlige engelsktalende, men mængden af engelsk, som tales, er stor, især blandt de yngre, som er vores målgruppe," siger Hendrik McDermott, direktør for branded on-demand i NBCU, til Variety.

Hos Egmonts TV 2 bliver Hayu tilgængelig via underholdningspakken i streamingtjenesten TV 2 Sumo. Derudover kan Hayu tilgås via en app.

"Vi har allerede god erfaring på TV 2 Sumo med populært realityindhold og er sikre på, at det her vil være en god udvikling for os," siger Kine Tveito Lundefaret, chef for indhold på TV 2 Sumo, til TBI Vision.

Hayu har senest indgået en aftale med Viacom om serier såsom "The Hills og "Jersey Shore", men har dog ingen distributionsaftale med Viacoms nordiske gren, Viacom Nordic, af den grund.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her