MediaWatch

Otte tager frivillig fratrædelse hos DR - otte varsles afskediget

Otte medlemmer af Dansk Journalistforbund er i dag indstillet til afskedigelse, mens fire ansatte i Faktaafdelingen i København får flyttet arbejdspladsen til Aarhus, skriver Journalisten.

Torsdag er otte medarbejdere i DR blevet "sindet", hvilket betyder, de er indstillet til afskedigelse og nu har mulighed for at forhandle med ledelsen. Det skriver Journalisten.

Det drejer sig om to ansatte i DR Nyheder, to i kulturafdelingen og samme antal i afdelingen for programproduktion, mens en enkelt er blevet sindet i både DR Fakta og i DR's presse- og kommunikationsafdeling, skriver fagbladet.

Forud for den såkaldte sindedag har otte medarbejdere, som er medlem af Dansk Journalistforbund, taget imod en frivillig fratrædelse. Det kom som følge af, at der allerede var meldt ud, at seks til otte medarbejdere i DR Nyheder stod til at blive sindet, fortæller Asbjørn Date, tillidsmand i DR Nyheder, til Journalisten.

Derudover er fire medarbejdere i DR's faktaafdeling blevet varslet om, at deres arbejdsplads flytter fra København til Aarhus.

I april meddelte DR, at en spareplan skal rulles ud hen over efteråret for at barbere 45 mio. kr. af udgifterne efter den tabte voldgiftssag om medarbejderenes lønnede frokostpause. Den plan blev revideret i slutningen af august som et led i en større strategi- og økonomiplan for DR. Planen betyder alt i alt, at der skal nedlægges mellem 55 og 65 stillinger.

Ifølge DR løber planerne op i i alt 100 mio. kr. Ud over afskedigelserne kommer en del af finansieringen fra fastfrysningen af lønninger. Ved de seneste overenskomstforhandlinger gik DR's ansatte med til at holde lønnen i ro de næste to år.

DR Nyheder skubber kræfter til fagredaktioner

DR skærer stillinger og ændrer programkurs

Forsiden lige nu

Schibsted henter knap 2 milliarder i nye aktier

Den norske aviskoncern, der bl.a. ejer Aftonbladet, har netop udstedt nye aktier for 2,5 mia. norske kroner. Pengene skal bruges til flere opkøb på rubrikmarkedet, men sendte aktiekursen nedad.

TV 2 varsler højere reklamepriser i 2018

Annoncørerne må se frem til højere reklamepriser på TV 2's flow-kanaler i 2018, varsler TV 2's salgsdirektør. Bureauer forstår udviklingen, men ser TV 2's udmelding som et forhandlingsoplæg.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere