MediaWatch

Flere vælger mindre tv-pakker

Andelen af kunder hos tv-udbyderne, der vælger de store tv-pakker, bliver stadig mindre. Kunderne supplerer i stedet op med streamingtjenester.

Det er træge tider for landets tv-selskaber. En tiltagende del af deres kunder nedjusterer deres tv-pakker fra de dyreste til de billigste. Hos Yousee, der sender tv-signaler ud til 1,3 millioner danske husstande, er det i dag mere end hver tredje kunde, som har den mindste tv-pakke. For blot fire år siden var det lige knap hver fjerde. Det skriver DR.

I stedet for at købe en pakke med 50 kanaler, vælger flere i stedet at supplere tv-pakken op med en eller flere streamingtjenester såsom Netflix. Ifølge analysebureaet Wilke tyder prognoser på, at den udvikling vil fortsætte.

"Der vil fortsat være fremgang i andelen af folk, som nedskalerer deres pakkestørrelser og supplerer med streamingtjenester. Flere vil også komme dertil, hvor de helt opsiger tv-abonnementet," fortæller Julie Nygaard, ansvarlig for Wilkes medieafdeling, til DR. Ifølge analysebureauets prognoser vil danskerne i 2019 samlet set bruge mere tid på streaming end traditionelt flow-tv, mens der i dag er 1,4 mio. danskere, som overvejer at ændre eller helt afmelde deres tv-pakke.

Tv-pakker med streamingtjenester

Udviklingen er ikke gået forbi landets tv-selskaber. I sidste uge meddelte Yousee, at tv-selskabet fremover satser på at samarbejde med streamingtjenester som HBO Nordic og C-More og dermed give kunderne mulighed for at bytte tv-kanaler ud med streamingløsninger.

"I dag skal en tv-pakke selvfølgelig også indeholde streaming-tjenester. I første omgang kan vores kunder blandt andet vælge at få HBO Nordic, C-More eller Dansk Filmskat med i deres tv-pakke. Vi arbejder på, at endnu flere streamingtjenester skal være en del af bland-selv-pakken," sagde Jacob Mortensen, tv- og bredbåndsdirektør hos Yousee, til Ritzau i sidste uge.

Rent praktisk vil det betyde, at man som tv-kunde bl.a. kan bytte fire kanaler for eksempelvis HBO Nordic, mens Viasat Film kommer til at koste fem tv-kanaler.

Yousee hæver priserne på tv-pakker

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere