MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Biograf Fields Nordisk Film.jpg Foto: ritzau/Finn Frandsen/

Danske biografer spås vækst frem mod 2021

Biografbranchen forventes at have en årlig vækst på over tre pct. de kommende år, viser en ny analyse fra revisionsselskabet PwC. Det er mere end både Sverige og Norge.

AF

Selvom biograferne oplever stadig større konkurrence fra streamingtjenester, der gør det nemt, bekvemt og relativt billigt at se nye film hjemme i stuen, er der stadig vækst i sigte for biografbranchen, konkluderer en analyse fra revisionsselskabet Pricewaterhousecooper, PwC. Det skriver Jyllands-Posten.

Baseret på salget af billetter og reklameindtægter spår PwC, at den danske biografbranche vil vokse med 3,2 pct. om året frem mod 2021. Det svarer til en fremgang fra en samlet omsætning på 1,3 mia. kr. i 2016 til 1,5 mia. kr. i 2021. Sammenligner man med Sverige og Norge, forventer revisionsselskabet kun en vækst på hhv. 1,7 pct. og 2 pct., skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC, skal en del af forklaringen formentlig findes i, at danskerne godt kan lide liveoplevelser, hvilket biografer giver i højere grad end eksempelvis Netflix.

Krisen i dansk film har bidt sig fast  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her