MediaWatch

LO-formand i forsvar for public service-medier

Public service-medierne er Danmarks fælles vagthunde i kampen mod Facebooks algoritmer og fake news, og derfor er regeringens ambitioner for public service-medierne "triste", skriver LO-formand.

Lizette Risgaard, formand, LO.

De statslige medier såsom DR og TV 2-regionerne er det bedste værn mod fake news og samler danskerne i en tid, hvor der er brug for det. Derfor skal public service-medierne udvikles i stedet for at afvikles, skriver LO's formand, Lizette Risgaard, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

LO-formanden anerkender, at Danmark har mange "gode, saglige medier", men at "public service-medierne er vores fælles vagthunde". Derfor finder hun det trist, at regeringen har ambitioner om at bruge færre penge på public service-medierne.

"Lad os udvikle vores public service – i stedet for at afvikle den. Mindre public service vil betyde mindre af det gode, danskproducerede indhold, som alle danskere har adgang til, og som binder os sammen. Det er en svækkelse af vores fælles samtale i en tid, hvor der er brug for det modsatte," skriver Lizette Risgaard i indlægget i Jyllands-Posten.

LO, som Lizette Risgaard er formand for, ejer halvdelen af netmediet Avisen.dk gennem selskabet A-Pressen. De resterende 50 pct. er ejet af Freeway.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere