MediaWatch

News Corp fik underskud på over 5 milliarder

Milliardunderskuddet skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, samt store nedskrivninger på australsk tv-selskab.

Rupert Murdochs News Corp havde et annus horribilis i regnskabsåret 2016/2017. Det står klart, efter at årsregnskabet er blevet offentliggjort, og det viser, at årets resultat endte med et underskud på 817 mio. dollars, svarende til 5,17 mia. kr. Det skriver The Guardian.

Det milliardstore underskud skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, ligesom store nedskrivninger på det australske tv-selskab Foxtel trækker resultatet ned.

News Corps omsætning faldt 2 pct. til 8,14 mia. dollars og forklares med lavere printannonceindtægter og valutaudsving. I selve nyhedsdelen af selskabet faldt både abonnements- og oplagsindtægterne, mens de digitale annonceindtægter voksede og nu udgør 25 pct. af indtægterne i nyhedsdelen mod 22 pct. sidste år.

Som en konsekvens af resultatet lægger News Corp an til at gentage dette års sparerunde på 40 mio. dollars i 2018.

Forsiden lige nu

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere