MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
michael_christiansen_Lars_Schmidt_DR.jpg Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR. | Foto: Lars Schmidt/DR

Formand: Rabøl-aftale er "naturlig fratrædelsesordning"

Aftalen med DR's tidligere mediedirektør Gitte Rabøl om at fortsætte i DR som mangfoldighedskonsulent til samme direktørløn som hidtil er en "normal fratrædelsesopgave", siger DR's bestyrelsesformand.

AF

Tidligere DR-mediedirektør Gitte Rabøls rolle som mangfoldighedskonsulent er et led i et naturligt fratrædelsesforløb. Det sagde Michael Christiansen, bestyrelsesformand for DR, i fredagens udgave af P1-programmet "Mennesker og Medier".

"For mig har det hele tiden fremstået som en naturlig fratrædelsesordning for hende som led i et mangeårigt forløb, hun har haft på DR. (…) Det afgørende er sådan set, at hun ikke på den måde er konsulent. Hun er jo ikke nyansat. Hun har bare fortsat sin kontrakt, og så har hun fået indskrænket sit virkeområde, mod at hun arbejdede længere, end hun egentlig havde tænkt sig i første omgang. Så det er en helt normal fratrædelsesopgave," sagde Michael Christiansen i radioprogrammet.

Den tidligere mediedirektørs nye jobtitel og den aflønning, som følger med, har mødt hård kritik de seneste uger. Gitte Rabøl fortsætter med samme aflønning som hun har haft som mediedirektør og får 2,1 mio. kr. for årligt. Arbejdet som mangfoldighedskonsulent har hun ifølge tidligere udmeldinger frem til foråret 2018.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her