MediaWatch

Formand: Rabøl-aftale er "naturlig fratrædelsesordning"

Aftalen med DR's tidligere mediedirektør Gitte Rabøl om at fortsætte i DR som mangfoldighedskonsulent til samme direktørløn som hidtil er en "normal fratrædelsesopgave", siger DR's bestyrelsesformand.

Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR.

Tidligere DR-mediedirektør Gitte Rabøls rolle som mangfoldighedskonsulent er et led i et naturligt fratrædelsesforløb. Det sagde Michael Christiansen, bestyrelsesformand for DR, i fredagens udgave af P1-programmet "Mennesker og Medier".

"For mig har det hele tiden fremstået som en naturlig fratrædelsesordning for hende som led i et mangeårigt forløb, hun har haft på DR. (…) Det afgørende er sådan set, at hun ikke på den måde er konsulent. Hun er jo ikke nyansat. Hun har bare fortsat sin kontrakt, og så har hun fået indskrænket sit virkeområde, mod at hun arbejdede længere, end hun egentlig havde tænkt sig i første omgang. Så det er en helt normal fratrædelsesopgave," sagde Michael Christiansen i radioprogrammet.

Den tidligere mediedirektørs nye jobtitel og den aflønning, som følger med, har mødt hård kritik de seneste uger. Gitte Rabøl fortsætter med samme aflønning som hun har haft som mediedirektør og får 2,1 mio. kr. for årligt. Arbejdet som mangfoldighedskonsulent har hun ifølge tidligere udmeldinger frem til foråret 2018.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk

Forsiden lige nu

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere