MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Christiansborg Folketinget Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Store partier ønsker bredt medieforlig

Når et kommende medieforlig skal forhandles på plads i løbet af 2018, håber både Venstre og Socialdemokratiet på en bred aftale.

AF

Både Socialdemokratiet og Venstre, Folketingets hhv. største og tredjestørste parti ser gerne, at det kommende medieforlig bliver bredt. Det siger de to partiers medieordførere til Politiken og DR.

Debatten om et fremtidigt medieforlig er blevet aktualiseret af Dansk Folkepartis forslag i Berlingske onsdag, hvor partiet foreslår at afskaffe licensen og i stedet finansiere public service over finansloven, ligesom partiet gentager sit ønske om at beskære DR med 25 pct.

Da Dansk Folkeparti sidste år foreslog slankningen af DR, var Socialdemokratiet og partiets medieordfører, Mogens Jensen, modstander af forslaget, men i denne omgang er tonen mindre afvisende. Den ændrede holdning skyldes ifølge Mogens Jensen blandt andet ønsket om et bredt medieforlig.

"Det har altid været sådan, at når man går ind i et forhandlingslokale, afviser man ikke på forhånd at drøfte de forskellige forslag, der kommer frem, og de forskellige holdninger, der er. Grunden til, at jeg melder, som jeg gør på nogle forslag fra Dansk Folkeparti, er, at vi ønsker, at vi får et godt og bredt medieforlig i Danmark, og så vil vi ikke på forhånd udelukke nogen ting, heller ikke DR’s økonomi og rammer," siger Mogens Jensen til Politiken.

I går sagde Venstres medieordfører, Britt Bager, til DR, at et bredt medieforlig med Socialdemokratiet om bord ville "absolut være at foretrække".

Det nuværende medieforlig udløber ved udgangen af 2018. Regeringen fremlægger efter planen sit forslag til et kommende forlig i begyndelsen af 2018, hvorefter de politiske forhandlinger går i gang.

Socialdemokratiet åbner for slankere DR  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her