MediaWatch

DR-formand: Beskæring på 25 procent vil berøre alle

Hvis forslag om at skære i DR bliver gennemført, vil det resultere i store konsekvenser, mener DR's bestyrelsesformand.

Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR.

Dansk Folkeparti gentog i går sit ønske om at sænke DR's økonomiske bevilling med 25 pct. Hvis forslaget bliver til virkelighed, vil det få vidtrækkende konsekvenser, siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i et interview med Berlingske.

Ifølge formanden vil beskæringen reelt svare til en tredjedel af DR's drift, fordi public service-selskabet også efter en eventuel økonomisk barbering vil have faste omkostninger til eksempelvis lån i DR's bygninger.

"Som jeg har sagt, vil ingen komme til at gå fri, for det er ikke muligt at gøre det på et område. Altså: Det vil være det hele, og det vil berøre alle – dybt," siger Michael Christiansen til Berlingske.

Dansk Folkepartis forslag på medieområdet indeholder desuden et ønske om at afskaffe licensen og i stedet finansiere DR over finansloven. Michael Christiansen siger til Berlingske, at en sådan løsning risikerer at mindske afstanden mellem DR og de politikere, som fastsætter den årlige bevilling til DR.

Socialdemokratiet åbner for slankere DR

DF vil afskaffe licens og skære 25 procent af DR

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere