MediaWatch

Socialdemokratiet åbner for slankere DR

Socialdemokratiet ønsker ikke at afsætte færre penge til public service samlet set, men er åben for at diskutere DR's økonomiske rammer.

Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, vil ikke afvise, at der skal skæres i DR's økonomiske ramme, når rammerne for fremtidens mediepolitik skal udformes. Det skriver DR.

Ordføreren understreger, at partiet ikke vil sænke den samlede økonomiske tildeling til public service på omkring 4,4 mia. kr., men fordelingen af pengene er Socialdemokratiet åbne for at diskutere.

"Vi har ikke lagt os konkret fast på, hvordan den økonomiske ramme skal se ud for DR og de andre aktører, der modtager licensmidler i dag. Men vi er åbne overfor dels at diskutere en ny finansiering af public service og dels at diskutere de økonomiske rammer for DR og i øvrigt de andre aktører, der modtager licensmidler," siger Mogens Jensen til DR.

Socialdemokratiet vil i løbet af sensommeren eller efteråret præsentere sit medieudspil. Det nuværende medieforlig udløber ved udgangen af 2018, og de politiske forhandling begynder efter planen i begyndelsen af 2018, når regeringen har fremlagt sit udspil til et kommende medieforlig.

Debatten om DR og finansiereing af public service har fået fornyet fokus de seneste dage, efter Dansk Folkeparti i går, onsdag, præsenterede et forslag om at afskaffe den nuværende licensmodel og i stedet finansiere DR over finansloven.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

DF vil afskaffe licens og skære 25 procent af DR

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere