MediaWatch

Lasse Jensen: DF-forslag kan svække DR's uafhængighed

Mediekommentator Lasse Jensen påpeger, at det kan svække DR's uafhængighed, hvis public service-midlerne bliver en del af finansloven, som Dansk Folkeparti har foreslået.

Dansk Folkeparti ønsker at afskaffe den nuværende licensmodel og i stedet finansiere DR over finansloven. Men det risikerer at svække DR's uafhængighed, påpeger mediekommentator Lasse Jensen i dagens udgave af Jyllands-Posten.

"Ved at sætte DR på finansloven giver man politikerne en direkte mulighed for årligt at handle med public service-pengene. Man risikerer med andre ord en situation, hvor politikerne kan skære direkte i midlerne, hvis DR laver noget, de ikke bryder sig om. Det, synes jeg, er bekymrende," siger Lasse Jensen til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti luftede sin ambition om en afskaffelse af den nuværende licensmodel i går, onsdag, og gentog ved samme lejlighed partiets forslag om at skære 25 pct. af DR's økonomiske ramme.

Fra de øvrige partier i Folketinget mødes Dansk Folkepartis bredt set med interesse. Kulturminister Mette Bock (LA) kalder forslaget "spændende", mens Mogens Jensen, Socialdemokratiets medieordfører, knytter ordet "interessant" til Dansk Folkepartis tanker.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere