MediaWatch

DF undrer sig over fratrædelse til Naja Nielsen

DR's afgående nyhedschef får tre måneders løn i fratrædelsesgodtgørelse, selvom hun selv har sagt op. "Bemærkelsesværdigt," lyder det fra Dansk Folkeparti.

Naja Nielsen valgte i sidste uge at sige sit job som nyhedschef i DR op. Hun stopper formelt i stillingen i slutningen af oktober, og når det sker, får hun tre måneders løn i fratrædelsesgodtgørelse. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i hendes fratrædelsesaftale.

"Naja Nielsen fratræder den 23. oktober 2017. Hun får fratrædelsesgodtgørelse på kr. kr. 280.173,78, svarende til tre måneders løn," lyder det i svaret fra Danmarks Radio.

At Naja Nielsen skal have en fratrædelsesgodtgørelse, når hun selv har sagt op, undrer Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus. Han siger til Ekstra Bladet, at han ikke vil blande sig i, hvad der står i Naja Nielsens kontrakt, men at han finder det "bemærkelsesværdigt, at man får så store beløb for at sige frivilligt op."

DR oplyser i aktindsigten, at den samlede lønpulje på chefniveau bliver mindre efter Naja Nielsens afgang. Det skyldes, at nyhedsledelsen trimmes, og derfor vil DR Nyheder fremadrettet spare lønudgifter til chefniveauet.

Naja Nielsen meddelte i begyndelsen af august sin afgang fra DR, hvor hun har arbejdet siden 1996. Selvom hun formelt først stopper på posten som nyhedschef ved udgangen af oktober, fratrådte hun omgående - ifølge DR for at afvikle "ferie og frihed".

Forsiden lige nu

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere