MediaWatch

Politiker får delvis medhold i klage over Deadline

Lytter- og seerredaktør i DR giver socialdemokratisk folketingsmedlem delvis medhold i klage over Deadline-interview.

DR's lytter- og seerredaktør, Jesper Termansen, giver folketingsmedlem Kaare Dybvad delvis medhold i politikerens klage over Deadline 19. maj. Det skriver DR.

I udsendelsen interviewes Kaare Dybvad om bogen "De lærdes Tyranni", som politikeren er forfatter til. Kaare Dybvad klagede efterfølgende over flere ting i både forløbet og interviewet. Han får bl.a. medhold i, at et citat fra bogen blev forkert gengivet i Deadline.

"Ud over fejlcitatet gav lytternes og seernes redaktør klager ret i, at værtens sammenfatning, at det er "de ufaglærte og faglærte på produktionsarbejdspladserne der skaber værdi" ikke var dækkende for bogen og for klagers synspunkt," skriver DR.

Kaare Dybvad får til gengæld ikke medhold i, at Deadline brug og valg af statistisk materiale under interviewet.

DR har efter udsendelsen og før lytter- og seerredaktørens offentliggørelse af redegørelsen om sagen offentliggjort en beklagelse.

Forsiden lige nu

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere