MediaWatch

DR vil købe streamingplatform for 202 millioner

Public service-stationen afsætter flere penge til en ny platform, der kan håndtere den voksende trafik til streamingtjenesten.

DR har afsat 202 mio. kr. til en ny platform, der kan håndtere den voksende trafik til streamingtjenesten DR TV. Det skriver Version2.

Konkret skal DR købe en såkaldt CDN-platform - Content Delivery Network. Platformen gør det muligt for for DR at betjene mange brugere på samme tid, uden at det påvirker transmissionen, skriver Version2.

Udbuddet er på to år, men kan forlænges med yderligere to år. Udbuddet på 202 mio. kr. er en væsentlig stigning i forhold til i dag. DR har hidtil haft Akamai som leverandør.

"Det handler om gigabyte-pris og den mængde data, vi skal sende ud. Det handler om markedsprisen og det estimat, vi har," oplyser Birgitte Germann Skytte, konsulent i DR, til Version2.

DR's streamingtjeneste, DR TV, er blandt Danmarks mest benyttede tjenester. Ifølge en redegørelse fra DR bruger 24 pct. af alle danskere over 12 år mindst én gang ugentligt DR TV. Og på sigt bliver DR TV, DR's streamingtjeneste, alle brugeres primære indgang til public service-stationens indhold, vurderer DR.

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere