MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
drtv2.jpg Foto: Screenshot DR TV

DR vil købe streamingplatform for 202 millioner

Public service-stationen afsætter flere penge til en ny platform, der kan håndtere den voksende trafik til streamingtjenesten.

AF

DR har afsat 202 mio. kr. til en ny platform, der kan håndtere den voksende trafik til streamingtjenesten DR TV. Det skriver Version2.

Konkret skal DR købe en såkaldt CDN-platform - Content Delivery Network. Platformen gør det muligt for for DR at betjene mange brugere på samme tid, uden at det påvirker transmissionen, skriver Version2.

Udbuddet er på to år, men kan forlænges med yderligere to år. Udbuddet på 202 mio. kr. er en væsentlig stigning i forhold til i dag. DR har hidtil haft Akamai som leverandør.

"Det handler om gigabyte-pris og den mængde data, vi skal sende ud. Det handler om markedsprisen og det estimat, vi har," oplyser Birgitte Germann Skytte, konsulent i DR, til Version2.

DR's streamingtjeneste, DR TV, er blandt Danmarks mest benyttede tjenester. Ifølge en redegørelse fra DR bruger 24 pct. af alle danskere over 12 år mindst én gang ugentligt DR TV. Og på sigt bliver DR TV, DR's streamingtjeneste, alle brugeres primære indgang til public service-stationens indhold, vurderer DR.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her