MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Maria Rørbye Rønn DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. | Foto: Agnete Schlichtkrull/ DR

DR afviser tv-aktørers kritik af ambitioner for DR TV

Trods kritiske røster mener DR's generaldirektør ikke, at det vil presse de kommercielle streamingtjenester, hvis DR TV får løftet restriktionerne på sit digitale tv-indhold.

AF

Onsdag fremsatte DR en redegørelse til Kulturministeriet, hvori public service-stationen blandt andet udtrykker et ønske om, at udenlandsk indhold produceret af eller til public service-stationer skal være tilgængelig i længere tid på DR TV, end hvad rammerne tillader nu. Også visse egne programmer ønsker DR at have liggende længere på streamingplatformen.

Det ønske fik dog en blandet modtagelse af flere tv-aktører, hvor både MTG, der står bag streamingtjenesterne Viaplay og Viafree, samt brancheorganisationen BFE, der repræsenterer distributører som Boxer, Yousee og Stofa, fremhævede, at tilgængeligheden af især udenlandsk indhold på den frit tilgængelige DR TV-tjeneste presser de kommercielle aktører og kan være med til at skævvride konkurrencen.

Tv-aktører ser faldgruber i DR's streamingønsker

Til Berlingske svarer DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i dag på kritikken. Hun understreger, at initiativet er for at imødekomme befolkningens vaner i dag, der gør, at de gerne vil tilgå public service-indhold efter otte dage - der er den tidsbegrænsning, der i dag ligger på bl.a. udenlandsk indhold på streamingtjenesten.

Public service-indholdet er ikke det indhold, man ser på kommercielle tv-kanaler, som brugerne primært går til for "sport, amerikanske film og kommercielle tv-serier", lyder det fra DR-chefen til Berlingske. Og begrænsninger på den slags indhold ønsker hun ikke at fjerne. Maria Rørbye Rønn afviser derfor, at der er grundlag for at mistænke DR for at bevæge sig ind på de kommercielle tjenesters græsmarker:

"Nej, vores ambition er at adskille DR fra andre streaming-tjenester, og gøre DR tydelig som public service-leverandør. Det kan jeg ikke se som konkurrenceforvridende," siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

DR i streamingoffensiv: Giv os friere tøjler

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her