MediaWatch

DR afviser tv-aktørers kritik af ambitioner for DR TV

Trods kritiske røster mener DR's generaldirektør ikke, at det vil presse de kommercielle streamingtjenester, hvis DR TV får løftet restriktionerne på sit digitale tv-indhold.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

Onsdag fremsatte DR en redegørelse til Kulturministeriet, hvori public service-stationen blandt andet udtrykker et ønske om, at udenlandsk indhold produceret af eller til public service-stationer skal være tilgængelig i længere tid på DR TV, end hvad rammerne tillader nu. Også visse egne programmer ønsker DR at have liggende længere på streamingplatformen.

Det ønske fik dog en blandet modtagelse af flere tv-aktører, hvor både MTG, der står bag streamingtjenesterne Viaplay og Viafree, samt brancheorganisationen BFE, der repræsenterer distributører som Boxer, Yousee og Stofa, fremhævede, at tilgængeligheden af især udenlandsk indhold på den frit tilgængelige DR TV-tjeneste presser de kommercielle aktører og kan være med til at skævvride konkurrencen.

Tv-aktører ser faldgruber i DR's streamingønsker

Til Berlingske svarer DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i dag på kritikken. Hun understreger, at initiativet er for at imødekomme befolkningens vaner i dag, der gør, at de gerne vil tilgå public service-indhold efter otte dage - der er den tidsbegrænsning, der i dag ligger på bl.a. udenlandsk indhold på streamingtjenesten.

Public service-indholdet er ikke det indhold, man ser på kommercielle tv-kanaler, som brugerne primært går til for "sport, amerikanske film og kommercielle tv-serier", lyder det fra DR-chefen til Berlingske. Og begrænsninger på den slags indhold ønsker hun ikke at fjerne. Maria Rørbye Rønn afviser derfor, at der er grundlag for at mistænke DR for at bevæge sig ind på de kommercielle tjenesters græsmarker:

"Nej, vores ambition er at adskille DR fra andre streaming-tjenester, og gøre DR tydelig som public service-leverandør. Det kan jeg ikke se som konkurrenceforvridende," siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

 

DR i streamingoffensiv: Giv os friere tøjler

 

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere