MediaWatch

Forfatters venner er bekymrede over DR-serie

Flere venner til den afdøde forfatter Jakob Ejersbo undrer sig over valget af producent og manuskriptforfatter til filmatiseringen af romanen "Liberty".

Instruktøren Ole Christian Madsen (til venstre) har instrueret filmen "Nordkraft", der bygger på forfatteren Jakob Ejersbos (til højre) roman.

En række venner af den afdøde forfatter Jakob Ejersbo er bekymrede over en kommende serie af DR om forfatterens roman "Liberty". Det skriver Jyllands-Posten.

Fiilmatiseringen er første gang, at DR vælger at gøre en roman til tv-serie. Bag filmatiseringen står producer Karoline Leth, som er ansat i DR, og hendes bror Asger Leth, som har skrevet seriens manuskript. Den konstellation undrer bl.a. filminstruktøren Ole Christian Madsen. Han fortæller, at han havde en aftale med Jakob Ejersbo om at filmatisere "Liberty", og han forslog DR i november 2015 at lave "Liberty" i en samproduktion med selskabet Creative Alliance, men DR afviste ideen.

"DR må gøre og vælge, som det vil, men det er ret provokerende, at DR få uger efter at have givet mig afslag selv går i gang med at forhandle om rettighederne til det fænomen, jeg tilbød samarbejde omkring. Der er helt sikkert mange, der er bedre end mig til mange ting, men lige her kender jeg universet bedre end de fleste. Jeg kender baggrunden for hver eneste historie og karakter i bogen, og jeg kender de historier, der ikke kom med i bogen og hvorfor," siger Ole Christian Madsen, der læste med løbende, da Jakob Ejersbo skrev romanen, til Jyllands-Posten.

DR begrunder bl.a. afslaget til Ole Christian Madsen med, at der i hans henvendelse ikke forelå noget oplæg til filmatiseringen.

"Vi får hver måned oplæg med idéer til nye dramaserier fra mange dygtige forfattere og instruktører. Det er mit job at udvælge det, som jeg mener egner sig til en DR-dramaserie. Der er mange, der får et nej, og kun meget få, der ender med at blive produceret. Ole Christian Madsen har lavet rigtig mange fremragende film og ikke mindst tv-serien ”Edderkoppen” for DR, men i dette tilfælde modtog vi hans henvendelse om ”Liberty” via en ekstern producent, og der forelå ikke noget oplæg til forløsningen. På det tidspunkt producerede vi ikke miniserier," siger Piv Bernth, dramachef i DR, til Jyllands-Posten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere