MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
optagelser til dichte polfoto Sebastian Buur Gundvald-version3.jpg

Filmselskab i strid med journalist om boksefilm

Til juni sender Nimbus Film en spillefilm om en bokselegende i biograferne. Freelancejournalist er nervøs for, at filmen er baseret på hendes biografi om bokseren, uden hun bliver kompenseret for det.

AF

En kommende film har udløst juridisk bølgegang inden premieren, skriver Journalisten.

Få sportsentusiaster i Danmark har ikke hørt om bokselegenden Jørgen "Gamle" Hansen, som nåede at blive europæisk mester i weltervægt ni gange, inden han indstillede sin professionelle boksekarriere som 39-årig. Deraf "gamle".

I 2012 blev hans liv og levned til en biografi af freelancejournalisten Birgitte Lorentzen, og til juni bliver spillefilmen "Den bedste mand" om hans karriere sendt i biograferne landet over af filmselskabet Nimbus Film, der har modtaget 7,9 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Til Journalisten fortæller Birgitte Lorentzen, at hun frygter, at store dele af filmen er baseret på hendes bog, uden hun bliver kompenseret på anden vis end at blive krediteret for det i filmen. Nimbus Film afviser gennem sin advokat, at selskabet har brugt biografien som forlæg for filmen.

"Vi har gang på gang fortalt Birgitte Lorentzen, at vi ikke har filmatiseret hendes bog. Hendes bog handler om Jørgen ’Gamle’ Hansens liv, men den egner sig ikke til en dramatisering," forklarer advokat i Nimbus Film Steen Gori til Journalisten.

Birgitte Lorentzen mener dog, at der er "kraftige indikationer", der peger på det modsatte og har derfor hyret en advokat, fortæller hun.

Det er ikke første gang, at forfattere til biografier og filmskabere er endt i ophavsretlige diskussioner, når det kommer til en vurdering af, hvorvidt filmselskaber skal kompensere for brug af bøgerne til fiktionsfilm. Der har dog endnu ikke været ført retssager på området ifølge Journalistens oplysninger.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her