MediaWatch

Filmselskab i strid med journalist om boksefilm

Til juni sender Nimbus Film en spillefilm om en bokselegende i biograferne. Freelancejournalist er nervøs for, at filmen er baseret på hendes biografi om bokseren, uden hun bliver kompenseret for det.

En kommende film har udløst juridisk bølgegang inden premieren, skriver Journalisten.

Få sportsentusiaster i Danmark har ikke hørt om bokselegenden Jørgen "Gamle" Hansen, som nåede at blive europæisk mester i weltervægt ni gange, inden han indstillede sin professionelle boksekarriere som 39-årig. Deraf "gamle".

I 2012 blev hans liv og levned til en biografi af freelancejournalisten Birgitte Lorentzen, og til juni bliver spillefilmen "Den bedste mand" om hans karriere sendt i biograferne landet over af filmselskabet Nimbus Film, der har modtaget 7,9 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Til Journalisten fortæller Birgitte Lorentzen, at hun frygter, at store dele af filmen er baseret på hendes bog, uden hun bliver kompenseret på anden vis end at blive krediteret for det i filmen. Nimbus Film afviser gennem sin advokat, at selskabet har brugt biografien som forlæg for filmen.

"Vi har gang på gang fortalt Birgitte Lorentzen, at vi ikke har filmatiseret hendes bog. Hendes bog handler om Jørgen ’Gamle’ Hansens liv, men den egner sig ikke til en dramatisering," forklarer advokat i Nimbus Film Steen Gori til Journalisten.

Birgitte Lorentzen mener dog, at der er "kraftige indikationer", der peger på det modsatte og har derfor hyret en advokat, fortæller hun.

Det er ikke første gang, at forfattere til biografier og filmskabere er endt i ophavsretlige diskussioner, når det kommer til en vurdering af, hvorvidt filmselskaber skal kompensere for brug af bøgerne til fiktionsfilm. Der har dog endnu ikke været ført retssager på området ifølge Journalistens oplysninger.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere