MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_3458368.jpg Foto: Jan Grarup/Polfoto/Arkiv

Filminstituttet snydt for 200.000 af it-kriminelle

Internetsvindel kostede sidste år Filminstituttet et betydeligt beløb, da huset som andre institutioner og virksomheder også har oplevet, blev udsat for såkaldt CEO-fraud.

AF

Bølgen såkaldt CEO-fraud, eller direktørsvindel, kostede i august sidste år Det Danske Filminstitut (DFI) 216.000 kr., skriver Berlingske

Svindlen foregår ved, at it-kriminelle udgiver sig for at være direktøren i en givent selskab og sender en email fra det, der umiddelbart ligner direktørens autentiske mailkonto, til en relevant medarbejder og beder om en udbetaling, der havner på svindlernes konto.

DFI er som andre virksomheder jævnligt blevet udsat for forsøg på direktørsvindel, og en enkelt gang er det altså gået galt.

"De (svindlerne, red.) havde på en eller anden måde opdaget, at vores administrerende direktør var bortrejst og sendte en mail, som han umiddelbart så ud til at være afsender af. I mailen bad han om en hurtig udbetaling," siger vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard, DFI, til Berlingske.

Svindlen blev opdaget for sent til, at pengeoverførslen kunne stoppes. DFI er ikke alene om at være blevet franarret store pengebeløb af it-kriminelle ved metoden. Torsdag beskrev Berlingske, at Statens Museum for Kunst er blevet snydt for næsten fire gange så mange penge, 815.000 kr.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) skriver i en kommentar til Berlingske, at direktørsvindel er et stigende problem, og at hun ønsker, at offentligt ansatte bliver bedre rustet til at håndtere problematikken.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her