MediaWatch

Youtube blander sig i kampen om kabel-tv-kunder

Google-selskabet har lanceret app i USA, som giver kunderne adgang til almindelige flow-tv-kanaler. Målgruppen er de såkaldte "kabel-nægtere".

Google blander sig nu i kampen om kabel-tv-kunderne. I USA har Google åbnet tjenesten Youtube TV, hvor kunderne betaler 35 dollar (250 kr.) om måneden for at se de mest populære tv-kanaler i en app. Det skriver Wired.

Appen giver adgang til mere end 40 almindelige flowkanaler og kan bruges på smartphones, tablets, streamingbokse og smart-tv. Youtube vil med satsningen blandt andet indfange en del af det publikum, som indtil nu aldrig har overvejet at betale for tv.

"Der er en masse "kabel-nægtere" - millennials, som aldrig abonnerer på kabel-tv. De elsker tv-programmer. De elsker bare ikke distributionen," siger Kelly Merryman, Youtubes vicedirektør for indholdspartnerskaber, til Wired.

Youtubes produkt er dog langt fra enestående. Youtube TV skal således i USA kæmpe mod Dish's Sling TV, Sony PlayStation Vue og AT&T's DirectTV Now, og dertil kommer, at Hulu forventes at lancere en lignende tjeneste, skriver Wired.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere