MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
David Zaslav.jpg

Amerikansk Discovery-boss tjente over en kvart milliard

2016 bød på lønhop til flere Discovery-bosser, herunder koncernens øverste direktør og direktøren for de internationale aktiviteter, hvor den danske gren af Discovery hører til.

AF

David Zaslav, topchef for den amerikanske mediekoncern Discovery Communications, som blandt andet er den ultimative ejer af Discovery Networks i Danmark, fik i 2016 en samlet lønpakke på 37,4 mio. dollars, svarende til tæt på 260 mio kr. Det skriver Variety.

Discoverys årsregnskab viser, at David Zaslav lønpakken er sammensat af en grundløn på 3 mio. dollars, 15,1 mio. dollars i aktietildelinger, 11,1 mio. dollars i aktietoptioner og 7,5 mio. dollars i bonus. Den samlede lønpakke er 18 pct. højere end i 2015, hvor David Zaslav tjente 32,4 mio. dollars.

Til gengæld er der langt op til David Zaslavs gyldne 2014, hvor Discovery-bossens lønpakke lå på svimlende 156,1 mio. dollars, svarende til 1,08 mia. kr. Størstedelen af beløbet var baseret på aktieoptioner og tildelinger.

Også topchefen for Discovery Networks International, hvor den danske gren af Discovery hører under, Jean-Briac Perrette, fik en lønforhøjelse i 2016. Samlet set tjente Jean-Briac Perrette 11,6 mio. dollars (80,7 mio. kr.) i 2016 mod 7,4 mio. dollars i 2015. En stor del af lønstigningen hænger sammen med en bonus, som Jean-Briac Perrette fik i forbindelse med en ny kontrakt.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her