MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
historien om danmark seneste.jpg Foto: Morten Krüger/DR

DR's historieserie ramt af budgetoverskridelser

Det storstilede programprojekt "Historien om Danmark" har flere gange ramt budgetloftet og kostet DR flere penge end forventet, skriver Finans.

AF

Den anmelderroste faktaserie "Historien om Danmark", der havde premiere på DR1 i søndags, har haft en hård og dyr fødsel, skriver Finans.

Projektet, der første gang blev præsenteret i 2014, har undervejs overskredet budgettet flere gange ifølge mediet.

"Vi ville fortælle hele danmarkshistorien for hele befolkningen, og vi ville gøre det på DR1 på det tidspunkt, hvor vi normalt sender vores dramaserier. Det har været en længere proces. Og den ambition har betydet, at vi undervejs er løbet ind i udfordringer, og at det er blevet sværere, end vi troede," siger direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, til Finans om forløbet.

Præcist hvor stort historieseriens budget oprindeligt var, og hvor meget produktionen er gået over budget, ønsker DR-direktøren ikke at uddybe.

Ifølge Finans har overskridelserne dog været så alvorlige, at kulturdirektøren har sat projektet under administration og bedt om at få alle udgifter omkring til godkendelse først. Til det siger Tine Smedegaard Andersen, at hun i betragtning af projektets størrelse finder det naturligt at følge det tættere end andre.

1,3 mio. danskere så med, at det første af de i alt ti programmer i "Historien om Danmark", blev sendt i søndags. Serien, der har skuespiller Lars Mikkelsen som bærende fortæller, er delt i to sæsoner. Første sæson dækker perioden fra ca. 21.000 f.v.t  og frem til Reformationen i 1500-tallet. Anden sæson, der efter planen får premiere i august fortæller Danmarkshistorien fra Reformationen og til det seneste årtusindeskifte.

Top 20: Danmarkshistorien trak 1,2 mio. seere

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her