MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_40499167.jpg Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Bestyrelsesmedlem: DR-finansiering over skatten vil mindske armslængde

Dennis Nørmark, medlem af DR's bestyrelse udpeget af Liberal Alliance, mener, at skattefinansiering af public service vil gå ud over armlængden mellem Folktinget og DR.

AF

Den fremtidige finansiering af public service-indhold har været til debat de seneste uger. Dennis Nørmark, medlem af DR's bestyrelse udpeget af Liberal Alliance, advarer i et indlæg i Politiken mod at omlægge til skattefinansiering.

Dennis Nørmark argumenterer for, at DR med skattefinansiering vil skele mere til Christiansborg end DR's brugere.

"Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der ved en skattefinansiering af DR ville ske en ganske reel fokusforskydning. I stedet for at se mod vores brugere ville vi se over imod Christiansborg. Vi vil tage bestik af, hvad 179 folketingsmedlemmer mener om os frem for de godt 2,4 millioner husstande. Dette vil mindske den berømte armslængde imellem et uafhængigt DR og "dem, der betaler for orkestret"," skriver Dennis Nørmark i indlægget i Politiken.

Han skriver videre, at der i hans optik kan indbygges elementer i en licensmodel, som gør betalingen mere socialt retfærdig - et argument, der flere gange er brugt for at indføre den ene eller anden form for skattebetaling.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her