MediaWatch

Hver anden har ikke tillid til DR's brug af licensmidler

56 pct. af danskerne har ifølge meningsmåling ikke tillid til den måde, som DR forvalter licensmidler på. DR mener, mistilliden bunder i nylige sager.

56 pct. af danskerne har "slet ikke" eller "i mindre grad" tillid til, at DR forvalter licenspengene hensigtsmæssigt i forhold til at lave public service. Det skriver Metroxpress på baggrund af en undersøgelse fra Yougov.

22 har "i nogen grad" tillid til DR's brug af licensmidlerne, mens i alt 17 pct. enten "i høj grad" eller "i meget høj grad" har tillid til licensforvaltningen.

Målingen kommer efter sager, hvor DR's økonomiske dispositioner har været i fokus. Det gælder blandt andet sagen om transporten af tidligere USA-korrespondent Johannes Langkildes hustrus hest over Atlanterhavet og sagen om nyhedsdirektørs Ulrik Haagerups flyrejser til og fra arbejde.

"Jeg synes måske ikke, det er så overraskende et resultat. Vi har haft en periode med omtale af forskellige typer sager, der taler lidt ind i noget med driften. Jeg kan godt forstå det, men det ændrer ikke på, at det ærgrer mig," siger Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef hos DR, til Metroxpress.

Forsiden lige nu

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere