MediaWatch

Murdochs Sky-bud undersøges af tv-myndighed

Den britiske tv-myndighed skal undersøge, om mediepluralismen trues, hvis Rupert Murdoch køber Sky, og om familien er en "egnet og hæderlig" ejer af tv-koncernen.

21st Century Fox’s købstilbud på 11,7 mia. pund, knap 100 mia. kr., på den britiske tv-koncern Sky bliver undersøgt af den britiske tv-myndighed Ofcom. Det skriver The Guardian.

Undersøgelsen har til formål at belyse, om købet giver Rupert Murdoch og 21st Century Fox for stor kontrol med nyhedsudbuddet i Storbritannien, og om Murdoch-familien er en "egnet og hæderlig" ejer af tv-koncernen efter involveringen i News of the World-skandalen for år tilbage.

Det er den britiske kulturminister Karen Bradley, som har sat Ofcom på sagen på grund af bekymringer for mediepluralismen, hvis Rupert Murdoch overtager kontrollen med Sky.

Flere britiske politikere har erklæret sig som modstandere af handlen. Modstanden går bl.a. på Rupert Murdochs søn, James Murdochs, tilknytning til News of the World-skandalen - en skandale som også betød, at 21st Century Fox tidligere har måttet afblæse et forsøg på at købe Sky. Derudover frygter de, at Rupert Murdoch, som også ejer amerikanske Fox News, vil bruge ejerskabet af Sky til at påvirke nyhedsbilledet og "Foxificere" Sky.

Forsiden lige nu

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere