MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Jacob Mollerup foto Bjarne Bergius Hermansen.jpg

Jacob Mollerup: DR-sponsorater bør ophøre

Den tidligere seerredaktør mener, at sponsorstøtten til DR's programproduktion skal stoppe. Dansk Folkeparti vil kigge nærmere på sagen.

AF

Jacob Mollerup, der var lytternes og seernes redaktør i DR fra 2005 til 2015, mener, at DR helt bør ophøre med at søge ekstra penge eksternt og få programmer sponsoreret af fonde og offentlige institutioner. Det skriver Politiken.

"Man kan med god ret spørge, om det virkelig er nødvendigt med sponsorer i DR. Og det er jo relativt små penge, der hvert år kommer ind via sponsorater. Er det al den usikkerhed og alle de spørgsmål værd, som det naturligt rejser? Det har jeg aldrig helt forstået," siger Jacob Mollerup til Politiken.

Morten Marinus, medieordfører hos Dansk Folkeparti, er enig med Jacob Mollerup. Partiet vil frem til næste medieforlig have undersøgt både DR's sponsorering og partnerskabsaftaler i forbindelse med programmer.

Ifølge DR’s egne opgørelser har koncernen siden 2010 årligt modtaget mellem 29 og 68 mio. kr. i støtte udefra. Til sammenligning henter DR årligt 3,5 mia. kr. ind via licensopkrævninger.

Producenter kritiserer DR's programproduktion

Værtsbyer betaler millionbeløb til DR

Producenter: Penge udefra giver bedre adgang til DR

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her