MediaWatch

Producenter kritiserer DR's programproduktion

DR bør holde sig fra at søge fonde om støtte til sine egne programmer, mener private selskaber, der producerer tv for DR. De peger på unfair konkurrence i kampen om pengene.

Producentforeningen og en række mindre producenter finder det urimeligt, at private producenter skal slås med DR om tilskud fra fonde og offentlige institutioner. Det skriver Politiken.

"Mine medlemmer synes, det er konkurrenceforvridning, at DR kan henvende sig til en fond eller en sponsor og spørge om støtte. At få et brev fra DR er jo nærmest det samme som at få udsendelsesgaranti. Det kan de private producenter ikke give," siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, til Politiken.

DR’s egen opgørelse viser, at af de 52 programmer, som DR har modtaget sponsorstøtte til i 2015 og 2016, er 13 produceret af private produktionsselskaber. Resten er lavet internt i DR.

DR henter også støtte til programproduktion fra almennyttige fonde, ministerier og kommuner for mellem 30 og 70 mio. kr. årligt. En mindre del af programmerne bliver lavet af eksterne producenter, som DR køber programmer hos.

Producenter: Penge udefra giver bedre adgang til DR

TV 2 siger gerne farvel til public service-pulje og filmstøttekrav

Branchefolk anbefaler finsk licensmodel

Forsiden lige nu

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere