MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
dr kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen 2 foto Agnete Schlichtkrull.jpg Tine SmedegaardAndersen skal være formand for | Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

DR-direktør bliver formand for nyt museumsråd

Kulturminister Mette Bock (LA) sætter direktør for DR Kultur i spidsen for et nyt råd, der skal hjælpe med at udvikle Nationalmuseet.

AF

Kræfter fra en bred vifte af dansk kulturliv skal hjælpe med at udvikle to af landets største museer som kultur- og kunstformidlere.

Kulturminister Mette Bock har nedsat to nye museumsråd, der skal agere advisoryboard for henholdsvis Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

I spidsen for museumsrådet for Nationalmuseet er direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, udpeget.

"De nyudpegede museumsråd skal understøtte museernes ledelser i deres arbejde i forhold til håndteringen af fremtidens udfordringer. Både Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst er vigtige institutioner, når det handler om at formidle historie og kunst og kultur til borgerne. Det er vigtigt, at museerne får mest muligt ud af deres potentiale, og det ved jeg, at medlemmerne af de nye museumsråd vil bidrage til på bedste vis," siger Mette Bock i meddelelsen.

Ud over formand Tine Smedegaard Andersen, består Nationalmuseets museumsråd af fem medlemmer: Underdirektør i Tivoli, Dorthe Weinkouff Barsøe, analysechef i Visitdenmark, Helle Damkjær, direktør i Nordiske museet Sanne Houby-Nielsen, direktør for Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen og professor ved SDU Jens Oddershede.

Pendanten for Statens Museum for Kunst får også seks medlemmer. Her er adm. direktør for Roskilde Festival Gruppen, Signe Lopdrup, udpeget som formand. De øvrige medlemmer er rektor for Metropol, Stefan Hermann, direktør for Malmø Kunstmuseum, Cecilia Wiedenheim, adm. direktør og partner i Big Arkitekter, Sheela Maini Søgaard, operainstruktør Kasper Holten og udviklingsleder på Den Danske Filmskole, Søren Friis Møller.

De to museumsråd er nedsat i forlængelse af en ændring af museumsloven fra 2012 og skal bidrage med organisatorisk, ledelsesmæssig og økonomisk sparring til museets daglige ledelse, skriver ministeriet.

Medlemmerne er udpeget for en fireårige periode. Ud over sparring for museumsledelserne får rådene også en rådgivende rolle i forhold til kulturministeren, fremgår det af deres kommissorium. Rådene skal årligt aflægge beretning til kulturministeren om rådets drøftelser af museets virksomhed lige museumsrådene får et mandat i forbindelse med en direktøransættelse.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her