MediaWatch

Ulrik Haagerup stopper som nyhedsdirektør i DR

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup stopper på posten, som han har haft siden 2010, for at blive direktør for nyt institut.

Ulrik Haagerup forlader sin stilling som nyhedsdirektør på DR. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Nyhedsdirektøren kom til DR i 2007 fra en stilling som chefredaktør hos Nordjyske Medier. Han har siden 2010 været nyhedsdirektør.

Haagerup fortsætter på posten frem til 1. september, hvor han skal være direktør for et nystiftet institut med navnet Constructive Institute ved Aarhus Universitet. DR's plan er at have en afløser på plads til den tid.

Netop konstruktiv journalistik, som instituttet på Aarhus Universitet skal beskæftige sig med, har været en af Ulrik Haagerups kæpheste i DR.

"Det bliver vemodigt at sige farvel til DR og til alle de dygtige mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Jeg ser dog arbejdet med at fremme visionen om konstruktive nyheder - både herhjemme og globalt – som en naturlig forlængelse af det arbejde, jeg har lavet i DR. Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik. Derfor glæder jeg mig til at arbejde for at placere Danmark og Aarhus i centrum for en global konstruktiv forandring i medieverdenen," udtaler Ulrik Haagerup om jobskiftet.

Fortsat DR-fokus på konstruktiv journalistik

Han begyndte hos DR i 2007 og var først divisionschef i DR Nyheder, inden han i 2010 blev nyhedsdirektør.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, takker den afgående nyhedsdirektør for indsatsen.

"Ulrik er en både dygtig og dedikeret nyhedsdirektør, som vi kommer til at savne. Jeg ønsker ham al muligt held og lykke i sit nye job og i arbejdet med den konstruktive journalistik, hvis ambition jeg i høj grad deler, og som vi fortsat vil have fokus på i DR," udtaler Michael Christiansen.

Det er anden gang inden for kort tid, at DR skal på jagt efter en ny direktør. I efteråret 2016 meddelte mediedirektør Gitte Rabøl, at hun ville stoppe på posten. Hendes afløser blev præsenteret i sidste uge i skikkelse af Henriette Marienlund, der er rekrutteret internt og tiltræder 1. april.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere